Alege bucătăria potrivită stilului tău. Iată câteva idei!

Alege bucătăria potrivită stilului tău. Iată câteva idei!

Bucatarii moderne

Tu ți-ai făcut rezoluțiile pentru 2019? Dacă printre obiectivele tale se află și reamenajarea bucătăriei, atunci ești în locul potrivit.

Bucătăria este centrul locuinței tale și, totodată, locul unde-ți poți crea cele mai frumoase amintiri și petrece momente speciale. Fie că alegi să-ți petreci timpul povestind sau pregătind mâncarea, în bucătărie se reunesc toți membrii familiei. Mesele principale luate de sărbători sau pregătite pentru diferite ocazii împreună cu cei dragi sunt amintiri de neprețuit. Zilele se încep în bucătărie așa că ai grijă să ai o zi minunată mereu, amenajându-ți bucătăria după gusturile tale, ținând în același timp cont și de personalitatea și dinamica familiei tale. Anul 2019  vine cu tendințe în amenajările interioare calde și prietenoase.

Bucătăriile în stil minimalist

Bucatariile moderne combină o estetică deosebită cu funcții inteligente pentru a ușura sarcinile cotidiene și a se plia cât mai mult pe nevoile omului contemporan. Bucătăria minimalistă a fost concepută pentru spațiile mici și compacte din apartamente, optimizând spațiul. Bucataria minimalista reprezintă armonia și simplitatea la interior. Culorile precum albul, negrul sau griul predomină în bucataria minimalista. Mobila dintr-o bucatarie minimalista are forme simple, geometrice. Trăsătura definitorie a bucătăriei minimaliste este funcționalitatea. Dacă ai camera spațioasă îți recomandăm să amplasezi o insulă de bucătărie la care pot fi asortate scaune de bar.  

Bucătăriile în stil contemporan

Mobilierul de bucătărie trebuie să reflecte stilul personal și să ofere totodată funcționalitate maximă. Jocul de forme și culori trebuie să se îmbine perfect cu mobila și accesoriile.

O bucătărie amenajată în ton cu tendințele actuale este foarte plăcută. Astăzi, există o varietate de stiluri din care putem alege atunci când decidem să amenajăm o nouă bucătărie sau să o renovăm pe cea veche. Stilul contemporan este unul din stilurile anului 2019. O piesă importantă și reprezentativă pentru stilul contemporan este insula. Pe lângă design-ul deoseobit pe care il oferă bucătăriei, insula se poate monta atât în bucătăriile mici cât și în bucătăriile mari. Acest tip de mobilier poate găzdui alte spații de depozitare decât cele existente și poate fi un bun spațiu pentru desfășurarea activităților zilnice.

Design-ul funcțional reprezintă o altă carcateristică a bucătăriilor contemporane. Este foarte important să depozităm cât mai multe lucruri într-un mod cât mai eficient. Culorile naturii sunt cele ce țin trendul bucătăriilor contemporane. Spațiile amenajate în mod natural sunt cele plăcute. Poți opta pentru mobilier de culoarea lemnului, iar pentru accesorii sunt recomandate culorile alb și verde.

Bucătăriile în stil retro

Stilul retro este cunoscut pentru starea bună pe care o dă și pentru energia pozitivă pe care o emană. Culoarea care caracterizează interiorul în stilul retro include o combinație explozivă de nunațe. Este evident că o astfel de ambianță se potrivește persoanelor independente, deschise și vesele. În bucătării, roșul, albastrul, galbenul și verdele cooperează perfect cu un fundal de culori acromatice. Tot pentru bucătăriile în stilul retro puteți folosi scune viu colorate. Pentru a nu vopsi pereții, puteți opta pentru un tapet sau ați putea expune câteva farfurii în ton retro sau veseală veche.

Bucătării în stilul urban

Bucătăria în stilul urbanist îmbină o varietate de materiale pentru a da spațiului un aer modern și avangardist. Pentru o bucătărie practică și rezistentă, stilul urban este cel potrivit. Creează un punct de atracție în bucătăria ta prin alegerea unei table magnetice de tip tapet. Pentru efectul unei bucătării în stil urban este necesară îmbinarea lemului, metalului și a cimentului. Masa trebuie să fie formată din blat masiv din lemn. Ideale sunt și scaunele cu aspect metalic. Se recomandă și înlocuirea clasicei faianțe cu sticlă termorezistentă colorată într-o nuanță de gri și negru. Nuanțele din bucătărie pot fi ”încălzite” cu ajutorul accesoriilor și vaselor colorate.

Bucătăria este inima casei tale, așa că alege să o amenajezi în funcție de personalitatea ta. Ai grijă să faci din bucătăria ta un loc drag unde să-ți realizezi cele mai frumoase amintiri.