Amenajarea unui open- space. 5 idei practice de care trebuie să ții cont

Amenajarea unui open- space. 5 idei practice de care trebuie să ții cont

Mobila de bucatarie la comanda

În locuințele moderne se abordează tot mai des stilul open space din motive variate. Spre exemplu, cele mai întânlite motive țin de exploatarea spațiilor mici sau pentru că oamenii își doresc senzația de libertate și aerisire care relaxează atât vederea cât și spiritul. Open space-ul este stilul arhitectural cel mai des întânlit în blocurile noi și este o alegere asumată a oamenilor care vor să îmbine spațiul pentru gătit cu cel pentru divertisment.

Principalul avantaj al unei încăperi open space este extinderea vizuală a spațiului. Un plus pentru a mări vizual încăperea este dat de ferestre. Stilul de viață modern presupune interacțiune și împărțirea în mod echitabil a sarcinilor casnice. Din acest motiv, eliminarea pereților facilitează accesul dintr-un spațiu într-altul și contribuie la interacțiunea persoanelor din casă, chiar dacă sunt antrenați în diferite activități. În cazul în care în casă există copii mici, supravegherea lor devine mult mai ușoară, astfel încât în timpul în care ei se joacă, tu poți să gătești.

Principala combinație: livingul și bucătăria

Cea mai comună combinație open space este cea formată din living și bucătărie. Pentru a susține ideea de continuitate, poți alege culori pale pe pereți și același tip de lemn la mobilier și blaturi.. Dacă ești adeptul îmcăperilor colorate,  poți stinge efectul de aglomerare cu o bucătărie închisă la culoare, care va contrasta cu livingul vesel și va adăuga în același timp un plus de eleganță. O altă combinație poate fi făcută pe  peretele de care sunt atașate electrocasnicele poate fi pata de culoare din bucătărie.

Recomandarea noastră este să alegi același tip de podea pentru ambele încăperi.

O încăpere open space este o expresie a modernității, iar cele mai potrivite stiluri decorative asociate cu acest tip de spațiu sunt cele contemporane, adică stilul minimalist, retro și industrial.

Sfaturi practice pentru amenajarea corectă a unui open-space

În primul rând, gândește-te bine la ce anume ai nevoie în acel spațiu. Creează o listă cu mai multe ”mini-zone” și estimează câți metri pătrați sunt necesari pentru fiecare.

  • Puteți amenaja bucătăria în jurul ferestrei sau ferestrelor și atunci spațiul nu va părea încărcat.
  • Înainte de a vă decide cum amenajați bucătăria, țineți cont de poziționarea utilităților, în special a țevilor instalațiilor. Nu uitați că orice modificare veți face în poziționarea mobilierului, ea va fi dictată de cum se poate așeza chiuveta, plita, cuptorul și respectiv hota.
  • Insula de bucătărie este varianta ideală pentru a delimita spațiile, dar și pentru a asigura un plus de funcționalitate: spațiu de depozitare, un banc de lucru și un loc pentru a servi masa. De asemenea o puteți dota cu o chiuvetă, un cuptor sau o plită.
  • De asemenea, puteți să creați un corp de masă tip bar, care să înlocuiască practic masa clasică. Rolul open barului va fi dublu, de a conecta, dar, în același timp, de a separa parțial spațiile individuale. Dimensiunea barului, forma și poziția acestuia vor fi dictate de dimensiunea spațiului.
  • O metodă de separare vizuală a bucătăriei de living este folosirea corpurilor de iluminat. Puteți alege o aplică pentru bucătărie, iar pentru sufragerie puteți opta pentru o lustră sau o plafonierp montate pe tavan care să se potrivească cu întregul decor din living.

Nu știi exact cum va arăta totul? Configuratorul de mobilă de bucătărie este aici să te ajute!

Sigur ai o idee asupra open space-ului tău, dar proiectată pe hârtie vei știi sigur cum va arăta. Configuratorul de mobilă de bucătărie este soluția venită din partea noastră.  Configuratorul de mobilă de bucătărie este un plan 3D de bucătărie online, care te poate ajuta la viziunea bucătăriei dorită de tine. Principalul beneficiu al configuratorului pentru mobila de bucătărie este că poate fi accesat gratuit, iar dacă doriți să vă consulatați cu alți membrii ai familiei îl puteți trimite pe e-mail. După ce vă proiectați bucătăria de vis puteți veni cu planul la unul din consultanții aflați în showroom-urile noastre.