Amenajează-ți propria bucătărie de lux în stilul Nobilia

Amenajează-ți propria bucătărie de lux în stilul Nobilia

Mobila de bucatarie la comanda

Bucătăria este locul în care îți petreci cel mai mult timp atunci când stai acasă, de aceea trebuie să fie foarte bine organizată și de asemenea să arate bine. Design-ul bucătăriei îți influențează starea de spirit, tocmai de aceea  trebuie să fie primul lucru pe care îl stabilești.  Există multe cazuri în care oamenii își amenajează singuri bucătăriile, iar din lispa atenției fac greșeli atât de organizare cât și de design.

O bucătărie de lux însemană o bucătărie modernă și funcțională. Bucătăriile au diferite forme și dimensiuni. În primul rând trebuie să știi de cât spațiu dispui și ce fel de bucătărie ai, mare, mică sau îngustă. O bucătărie de lux se poate crea pe oricare dimensiune. Cea mai bună opțiune pentru oamenii care doresc să îmbine funcționalitatea cu luxul sunt bucatarii Nobilia.

Amenajează-ți propria bucătărie de lux

Pentru amenajarea bucătăriei ai nevoie de un plan bine stabilit pentru a evita eventualele neplăceri. Fie că vrei să-ți amenajezi bucătărie sau o reamenajezi, trebuie să iei în considerare următoarele elemente:

  • Mobilierul trebuie să fie cât mai practic și potrivit, în funcție de dimensiunile de care dispui,
  • Aparatele electrocasnice mici sau mari și locul unde vrei să le amplasezi,
  • Aparatele de iluminat pentru că lumina dă impresia de spațiu mai mare,
  • Tipul de gresie și de faianță, care trebuie să se potrivească cromatic cu mobila,
  • Selecționarea blatului de lucru, iar dacă spațiul îți permite poți lua în considerare ampalsarea unei insule,
  • Culorile și decorațiunile pe care vrei să le folosești.

Indicat este să încerci să câștigi cât mai mult spațiu. O bucătărie de lux moderna conține atât mobila calitativă cât și un design modern.

Cum amenajezi o bucatarie de lux

Pentru a avea o bucatarie de lux moderna trebuie să ții cont de câteva elemente de bază. În primul rând stilul bucătăriei este primul lucru de care trebuie să ții cont. În funcție de stilul ales vei putea stabili mobila, cromatica și celelalte elemente. Fie că îți alegi o amenajare în stil modern, clasic, vintage sau rustic, luxul va putea fi creat doar după ce îți dai seama care stil ți se potrivește. Spațiul din bucătărie trebuie să fie cât mai aerisit indiferent că este o bucătărie mică sau mare.  În funcție de spațiul de care dispui, vei știi și tipul de bucătărie potrivit. Poți alege între o bucătărie inchisă, open space sau bucătărie pe balcon. Bucătăria de bloc este mult mai ușor de amenajat decât un open-space.

 

 

 

Pentru planul mobilei va trebui să ții cont de trei electrocasnice de bucătărie extrem de importante: frigider, plita sau aragazul și chiuveta. Mai mult decât atât, frigiderul, plita sau aragazul și chiuveta ar trebui așezate pe laturi diferite ale bucătăriei, astfel încât să formeze un triunghi. Cu ajutorul acestei metode, specialiștii KuechenTreff.ro garantează un centru al bucătăriei mai liber, iar tu vei putea avea acces mai ușor la ustensile.

Alege mobila de bucatarie

Atunci când îți alegi mobila de bucătărie, va trebui să ții cont ca aceasta să aibă multe spații de depozitare și să nu fie grea. În funcție de design-ul ales îți vei alege și mobila de bucătărie.

Pentru bucătăria în linie, care este potrivită în spațiile mici, se recomandă folosirea corpurilor de perete foarte înalte pentru a maximiza spațiul.

Pentru încăperile mari se recomandă bucătăria cu insulă. Distanța dintre corpurile liniare și insula trebuie să fie de minim 120 cm pentru a putea deschide cu ușurință ușile și sertarele. Insula poate fi folosită ca loc de servit masa sau poate fi dotataă cu plită sau chiuveta.

Bucătăria în formă de L este cea mai întânlită bucătărie. Aceasta permite așezarea unei mese sau a unei insule mici pe unul dintre pereții perpendiculari.

 Specialiștii KuechenTreff.ro recomandă și bucătăria în formă de U specifică spațiilor mari. Pentru insiprație puteți accesa galeria foto.

Mobila de bucatarie pe care o alegi este cea care conferă stilul luxos al bucătăriei. Pentru a evita drumurile lungi in multe magazine de mobilă sau pentru a elimina riscul ca mobila să nu se potrivească, vă recomandăm mobila de bucătărie la comandă.