Cauți blatul potrivit pentru bucătăria ta? Iată care sunt cele mai căutate

Tu după ce criterii îți alegi blatul de bucătărie?

Mobila de bucatarie la comanda

Cel mai utilizat loc din bucătărie este blatul de bucătărie. Pe el toci, așezi, amesteci, ștergi, mănânci, pui lucruri fierbinți, reci, tai și verși. Trebuie să acorzi o atenție maximă alegerii acestui element din bucătăria ta pentru că el trebuie să fie rezistent, sa suporte și totodată să se integreze în bucătăria ta. 

Recomandat ar fi să iei în considerare mai întâi criteriul funcțional și apoi pe cel estetic. Dacă bucătăria este folosită zilnic, se gătește mult și este folosită de mai multe persoane, atunci ci siguranță va trebui să legi un material extrem de rezistent. Chiar dacă investiția ți se pare mare, încearcă să o raportezi la durata de viață. Cele mai potrivite sunt nuanțele clasice.

Dacă ai o bucătărie folosită minimal, atunci poți alege blatul de bucătărie în funcție de criteriul estetic. Probabil vei dori să-ți bei cafeaua într-un ambient echilibrat vizual, nuanțe plăcute și materiale prețioase. Dacă vei dori să ai eficiență printr-o curățare ușoară, alege un blat în nuanțe deschise și materiale ușor de întreținut. Spre exemplu, blaturile de bucătărie compozite sunt rezistente, nu necesită substanțe de protecție și sunt ușor de adaptat la spațiu.

Blatul de bucătărie din quartz

Blatul de bucătărie din quartz sunt extrem de rezistente datorită procentajului de 93% de quartz din compoziție. Aceasta are o suprafață neporoasă, astfel încât nu se pătează, nu reține bacterii și este rezistent la zgârieturi.

Blatul de bucătărie din granit

Granitul este unul dintre cele mai apreciate materiale pentru blatul de bucătărie. Rezistența și duritatea sunt esențiale pentru acest material. De asemenea, granitul este un material termorezistent, ceea ce înseamnă că nu va fi necesar să folosești diverse instrumente pentru a acoperi blatul atunci când scoți o oală sau o tigaie de la cuptor sau de pe foc. Aceasta poate fi pusă direct pe blatul din granit, fără a te îngrijora că ar putea lăsa urme.

De multe ori, blaturile din granit reprezintă varianta cea mai competitivă ca preț în comparație cu alte blaturi, cum ar fi cele din quartz sau marmură. Aceasta poate fi asortat cu ușurintă cu celelalte elemente din bucătărie. La fel ca și în cazul blaturilor din quartz, finisajul cantului poate fi în diferite forme și la blaturile din granit.

 

Blatul de bucătărie din marmură

Un alt material des întânlit la blaturile de bucătărie este marmura. Asemeni granitului, blaturile de bucătărie din marmură sunt ușor de întreținut în timp, culoarea rămâne aceiași vreme îndelungată și se pot combina mai multe culori pentru a crea palete diferite.

Blatul de bucătărie din lemn

Dacă vrei o bucătărie cu aspect tradițional sau elegant, alegerea potrivită este reprezentată de blatul de bucătărie. Trebuie să ai grijă ca acesta să fie dintr-o esență tare, precum stejar sau arțar. De asemena, blaturile de bucătărie din lemn necesită soluții de protecție pentru a-și păstra frumusețea în timp.

Grosimea potrivită pentru un blat de bucătărie este standard de 2,2-2,4 cm pentru blaturi cu lungimea mai mică de 250 cm și 3 cm pentru blaturi cu lungimea mai mare de 250 cm.

Îmbină preferința ta cu funcționalitatea și cu siguranță vei face alegere potrivită. Pentru insiprație poți vizualiza galeria noastră foto.