Cele mai bune idei pentru organizarea unei bucatarii mici

Idei practice pentru amenajarea bucătăriei de apartament

Mobila de bucatarie la comanda

Organizarea eficientă a unei bucătării de mici dimensiuni, cum sunt în general bucătăriile din apartamentele de bloc, determină gradul de funcționalitate și confort al acesteia.

Spațiul redus nu trebuie să te sperie atunci când te decizi să faci o schimbare în bucătăria ta. Există multe modalități prin care poți să îl faci primitor, elegant și mai ales potrivit nevoilor tale. Bucătăria este un spațiu essential și des folosit. Unul din beneficiile unui spațiu mic este că poate avea mare funcționalitate și va fi ușor de curățat și organizat.

Sfatul general care se aplică în cazul bucătăriilor mici este legat de trierea vaselor și a ustensilelor pentru gătit. Atunci când ai o bucătărie mica, cea mai important regulă este să păstrezi ordinea lucrurilor, inclusiv în sertare. Foloseste ca soluții de depozitare chiar și cele mai imposibile locuri sau colțuri ale mobilierului de bucatarie. Contează fiecare centimetru atunci când organizezi spațiul într-o bucătărie de dimensiuni mici. Cele mai eficiente soluții sunt cele pe vertical, așa că poți transforma o margine de dulap într-un sertar vertical, unde să depozitezi recipiente de mirodenii, vase sau ustensile.

Alege mobila de bucatarie potrivita!

Bucătăriile în formă de L se bazează pe 3 puncte principale: chiuveta, frigiderul și aragazul. Amenajarea unei bucătării pe colt poate să îți lase mai mult spațiu pentru o măsuță și un scaun, sau să te bucuri de un spațiu gol, care să îți ofere posibilitatea să te miști liber. Bucătăria în formă de L este printer cele mai ergonimice moduri de organizare datorită formei triunghiulare care se potrivește foarte bine circuitului productiv.

Bucătăria în formă de U se prezintă print rei fronturi de lucru, două paralele și unul de legătură amenajate de-a lungul pereților bucătăriei. Beneficiul principal constă în utilizarea avantajoasă a pereților prin amenajarea spațiilor de depozitare și asigurarea unor spații de circulație libere pentru cei care pregătesc mâncare.

Optează pentru culorile deschise și delicate!

Cea mai bună alegere în decorarea și amenajarea unei bucătării mici o reprezintă albul. Pereții zugrăvici în aceeași nuanță vor face ca dulapurile să se piardă în fundalul lor, spațiul mărindu-se vizual. Totodată poți opta și pentru combinații de alb, galben, crem și tonuri de bej. O altă idee potrivită este faianța în culori pale, precum verde sau bleu pal.

Pentru bucătăriile mici contează extrem de mult să fie luminate natural. Mobila și pereții în culori deschise pot da senzația de lumină și claritate, chiar dacă nu ai un geam în bucătărie.

Albul este cea mai bună opțiune pentru o bucătărie mica, însă este foarte greu de întreținut. Poți opta pentru mobilă alba și pereți din cărămidă sau cu textură de lemn. De asemenea, poți folosi panouri decorative cu textură de marmură sau marmură pentru blat. Mobila dintr-o bucătărie de dimensiuni mici nu trebuie să stea ascunsă, fiind la fel de impresionantă ca cea dintr-o bucătărie mare.  Existența oglinzilor în bucătărie poate schimba radical aspectul spațiului. Oglinzile oferă bucătăriei iluzia de încăpere spațioasă, dar și luminoasă. Designerii de interior recomandă placarea peretelui de deasupra blatului de lucru cu o oglindă.

Folosirea cât mai multor surse de iluminat este un truc de bază în amensajarea unui spațiu de dimensiuni reduse. Dacă nu te bucuri de lumină natural, compensează pe cât posibil cu lampi de diferite dimensiuni și forme. Pentru a păstra simplitatea, poți opta pentru o culaore neutră a corpurilor de iluminat.

O bucătărie mica poate deveni în timp spațiul tău preferat, dacă ții cont de câteva sugestii și determine care ar fi cele mai eficiente variante. Bucătăriile mici sunt o realitate care trebuie privită cu optimism, pentru că orice încăpere poate fi perfecta dacă este decorate cu atenție și pricepere.

Mobila de bucatarie este extrem de importanta de aceea trebuie aleasă cu multă atenție. Recomandat este să optați pentru mobila de bucatarie la comanda.