Alege culoarea potrivită în bucătărie! Iată câteva sfaturi

Experții KuechenTreff te ajută cu sfaturi pentru culoarea potrivită a bucătăriei

culori bucatarie

Cu toții ne dorim să aducem confortul și bucuria de a găti în atmosfera plăcută în bucătărie. Acest spațiu a devenit noua sufragerie, camera socială a unei case, locul în care au loc multe activități ale familiei. În bucătărie, inimile celor adunați se conectează dincolo de responsabilitățile zilnice.

Culorile sunt cele care stabilesc aspectul bucătăriei

Atunci când planificați noile culori pentru bucătărie, este important să țineți cont de zonele adiacente de unde aceasta poate fi văzută – mai ales în cazul în care bucătăria este deschisă către alte camere din casă. Și, din moment ce nimeni nu-și dorește să schimbe designul și culorile în fiecare an pentru a fi în tendințe, o schemă de culori atemporală va dăinui în timp. Culorile naturii, cele neutre și cele pământești (cum ar fi nuanțele solului, rocilor sau mineralelor) sunt întotdeauna alegeri potrivite și inspirate, ușor de folosit și de asortat. Dulapurile din lemn cuprind o gamă largă de tonuri de maro, în timp ce aparatele din oțel inoxidabil se potrivesc perfect la o nuanță de gri. Niciodată nu veți da greș dacă mergeți pe decorarea cu pietre naturale, pentru podea, blat sau backsplash.

Fiecare culoare exprimă ceva

Ca o rază de soare, galbenul este culoarea optimismului și a veseliei, totodată ea  este cunoscută  și pentru stimularea apetitului. Este o culoare potrivită pentru a lumina orice bucătărie, în special spațiile întunecate sau mici.

Atunci când alegi un ton de galben, ai grijă la intensitatea acestuia. Nuanțele vibrante sunt cel mai bine folosite ca accente în bucătărie. Galbenul pal sau cel apropiat de culoarea untului se potrivește frumos cu dulapurile. De asemenea, se asortează bine cu tonurile de maro și cu cele ale lemnului natur.

Albastrul marin este o culoare sofisticată care exprimă eleganța. Această culoare se potrivește perfect cu finisaje de culoare alba și de lemn. Accentele de gri sau auriu adaugă un aer dramatic, mai ales atunci când sunt folosite sub forma unor corpuri de iluminat.

Nuanțele metalice transformă bucătăria într-una cu adevărat strălucitoare. Nuanțele metalice sunt în tendițe, iar accentele rezultate din folosirea unor elemente din alamă, argint sau cupru vor face cu siguranță diferența.

Gri este noul bej, dar asta nu înseamnă că trebuie să fie plictisitor. Culoarea gri este întotdeauna elegantă și curată și se combină cu ușurință cu lemnul și finisajele albe care se regăsesc în majoritatea bucătăriilor.

Combinații îndrăznețe pentru bucătării moderne

Portocaliu ars cu albastru pulbere reprezintă o combinație puternică de albastru-pudră și portocaliu-ars face ca o bucătărie să iasă în evidență. Căldura pereților portocalii este alăturată tonurilor reci de alb, albastru și crem. Podelele din lemn masiv de culoare închisă vor ancora camera. Turcoazul și portocaliul farfuriilor din spatele ușilor de sticlă ale dulapurilor repetă schema de culori a camerei.

Cupru și Crem este o combinație  unică a culorii de cupru (roșiatic) cu cea a untului conferă unei bucătării un aspect proaspăt, modern, alcătuit numai din tonuri de pământ.

Griul și albul sunt o asociere blândă, până când începeți să luați în considerare posibilitățile de accessorizare. Roșul și albastrul sunt unele dintre cele mai potrivite culori în această schemă cromatică.

Negru cu gri și orange este o uimitoare combinație contemporană care devine un partener de nădejde prin vâlvătaia portocalie a dulapurilor cu ambele blaturi din plăci negre și gri. Ferestrele cu rame negre vor introduce dramatismul în scenă, iar pandantivele din oțel vor adăuga o strălucire sofisticată, deși sunt total diferite ca texturi.

Nuanțele liniștitoare de gri, maro și negru dau acestei combinații tradiționale o vibrație naturală, sporită de podeaua din lemn tare în tonul mierii. Puteți adăuga linii suplimentare de negru prin dulapuri și scaune tip bar.

Pentru a avea o bucătărie perfetă trebie să acorzi atenție tuturor detaliilor. Culorile sunt extrem de importante, ele stabilind aspectul bucătăriei. La categoria noastră destinată Inspirției în bucătărie vei găsi idei de bucătării care te vor ajuta să te inspiri.