Idei practice pentru amenajarea bucătăriei de apartament

Idei practice pentru amenajarea bucătăriei de apartament

Mobila de bucatarie la comanda

Bucătăria tradițională, utilizată doar pentru prepararea și servirea meselor, a devenit un concept uzat. Bucătăria de azi este utilizată și ca un spațiu de relaxare sau de socializare. Pe lângă gătit și servit masa, în bucătărie ne servim cafeaua alături de prieteni, facem uneori temele cu copii sau ne relaxăm în timp ce răsfoim o revistă. Din aceste motive, bucătăria trebuie să asigure confort și funcționalitate, astfel încât bucătătia ta să fie o încăpere în care ai totul la îndemână și îți oferă sentimenul de acasă.

Cum amenajăm bucătăria mică de apartament?

Amenajarea unei bucătării mici, de apartament este o provocare chiar și pentru designerii de interior. Este dificil, dar nu imposibil să amenajezi un spațiu care să fie plăcut din punct de vedere vizual și în același timp să fie și funcțional. Ne-am gândit să-ți recomandăm câteva trucuri care te vor ajuta să faci o încăpere mică să pară mai spațioasă și câteva sfaturi pentru a știi cum să-ți alegi mobila potrivită.

Amenajarea unei bucătării mici de bloc este destul de restrictivă în privința paletei de culori din care poți alege. Cele mai potrivite nuanțe pe care le poți folosi atât pentru pereți cât și pentru mobilă sunt nuanțele deschise, care măresc optic spațiul și valorifică lumina naturală. Optează pentru culorile alb, bej, gri, albastru deschis sau roz pal.  Dacă vrei să creezi un contrast puternic, poți vărui peretele cel mai îndepărtat de ușă într-o culoare inchisă, precum gri petrol sau bleumarin, și vei da impresia de profunzime. Cea mai importantă regulă când ai o bucătărie mică este să păstrezi ordinea lucrurilor, inclusiv în sertare.

Colțarul de bucătărie- piesa de mobilier care îți oferă spațiu

Colțarul de bucătărie este un element esențial care te poate ajuta să economisești mult spațiu și totodată să ai parte de confort. Principalul criteriu pentru un colțar de bucătărie potrivit este calitatea. Spre exemplu, lemnul masiv și stofa se îmbină perfect și rezistă mult mai mult timp.

Mai mult decât atât, trebuie să ții cont și de designul bucătăriei și să alegi un colțar care să îl completeze perfect, atât în privința culorilor cât și a texturilor. Un alt beneficiu pe care îl aduce acest element de mobilier este că de obicei se vinde împreună cu o pereche de taburete pe care le poți pune atunci când ai musafiri.

Mobilă de bucătărie la comandă sau cumpărată direct din magazin?

Factorii acestei intrebări generale țin fix de timpul pe care îl ai, bugetul de care dispui și stilul preferat. În magazinele de specialitate este foarte posibil să nu găsești modele de mobilier care să se potrivească stilului tău. Dacă totuși îl găsești, se poate ca acesta să nu se potrivească cu dimensiunile bucătăriei tale, ceaa ce înseamnă că trebuie să îți iei din timp pentru a căuta un alt model. Având în vedere că discutăm despre o bucătărie de apartament noi îți recomandăm mobila realizată la comandă comandă.

Mobilă de bucătărie la comandă se va plia perfect pe gusturile tale și pe dimensiunile spațiului de care dispui.