Cum transformă lumina spațiul din bucătărie? Află chiar aici

Lumina este extrem de importantă în bucătărie, experții KuechenTreff îți explică de ce

lumina in bucatarie

Cu toții știm că bucătăria este cel mai important spațiu dintr-o casă. Chiar dacă ai un living mare și frumso amenajat, musafirii, familia sau prietenii tot în bucătărie merg. În bucătărie sunt spuse cele mai frumoase povești alături de familie și prieteni, și tot aici este principala zonă de lucru a casei. Creează-ți amintiri frumoase și amenajează-ți bucătăria exemplar pentru că atât tu cât și apropiații tăi să vă simțiti minunat. Află de ce lumina are un rol esențial în bucătărkia ta și cum să o faci prezentă într-un mod plăcut. Bucătăriille moderne sunt o combinație între stilul minimalist, asiatic, dar și din designul american, care a propus modelul de bucatarii open-space.

Utilizarea tonurilor de culori în contrast cu lumina din bucătărie

Folosirea contrastelor alb-negru sau culori deschise-nunațe tari este de actualitate, având un mare  efect mai ales pentru că sunt scoase în evidență ambele tonuri de culori. Recomandarea noastră este că aceste contraste să nu fie agresive. cum sunt cele între două culori puternice, ci să creeze o tranziție subtilă de la o nunață la alta, rezultatul fiind o ambianță plăcută și primitoare. Contraste reușite se pot regăsi atât în decorarea pereților, cât și în alegerea electrocasnicelor, ustensilelor de bucătărie și a elementelor de decor. Regula de aur este să nu folosești mai mult de trei culori, dar chiar și acestea trebuie să se regăsească în proporții rezonabile, care săm nu obosească privirea. Pe lângă folosire culorilor, poți opta și epntru design-ul pferit de formele geometrice. Motivele geometrice ilustrate pe pereții sau podeaua din bucătărie pot transforma spectaculos o încăpere. În general, din cauza aglomerației vizuale, motivele geometrice sunt folosite pentru a realiza un punct focal, un spațiu în care să îți concentrezi privirea, atunci când intri în cameră. Contrablatul cu motive geometrice este o idee excelentă, iar dacă mobila și restul pereților temperează combinația, poți adăuga tematica și pe podea, în dreptul spațiului de preparare a mâncării, separat de restul podelei. Motivele geometrice dau un aer retro și sunt minunate pe plăci pătrate de faianță, reinterpretând o epocă apusă ale cărei elemente, în contrast cu alte obiecte moderne, conferă un aer sofisticat. Motivele geometrice pot fi în tonuri de galben, maro și non-culori, dar poți testa și alte nuanțe.

Contrastul de lumini și umbre în bucătăriile moderne

Alegerea corpurilor de iluminat pentru plafonul din bucătărie poate fi un lucru complicat. În cazul celor mai multe camere din casa ta, e ușor să combini lumina principală cu cele direcționate doar spre anumite puncte, cum ar fi zona de citit. Când vorbim de bucătărie, avem o situație diferită. Lămpile de podea nu aparțin de obicei acestei zone și doar în cazuri foarte rare poți găsi o lampă de masă. Experții noștri îți vor prezenta câteva zone perfecte pentru iluminarea artificială.

Alături de culori, jocul de lumini poate crea contraste surpinzătoare. Vei obține astfel de efecte instalând corpuri de iluminat cu funcții și intensități diferite, în fiecare altă zonă a bucătăriei.

  • sisteme de iluminat pentru blaturi
  • spoturi luminoase pentru zona barului sau pentru diverse rafturi
  • elemente încastrate în plafon sau lămpi suspendate deasupra mesei
  • lumini de atmosferă plasate la fereastră, sau în zona destinată cititului sau băutului cafelei

Principalele tipuri de lumini folosite într-o bucatatarie moderna și funcțională

Lumini de lucru. Principalele lumini de lucru instalate într-o bucătărie sunt sistemele folosite pentru iluminarea blatului, care fac mult mai sigură manevrarea ustensilelor pentru gătit. Intensitatea luminii este reglabilă, iar LED-urile încorporate oferă o foarte bună eficiență energetică.

Lumini ambientale. Lămpile de podea, de dimensiuni mai mari, sunt flexibile și pot fi direcționate către acele zone ale încăperii pe care dorim să le scoatem din umbră, cum ar fi o măsuță de cafea.

Lumini de accentuare. Lămpile suspendate sunt eficiente energetic și oferă o lumină focalizată, accentuând diferite zone precum rafturile de perete sau dressingul.

Inspiră-te din modele de bucatarii KuechenTreff.ro

Pentru a avea parte de bucătăria visurilor tale, trebuie să ții cont de câteva sfaturi și recomandări. Vizualizează cât mai multe poze cu modelde de bucatarii și combină stilurile între ele. După cum ai citit mai sus, stilul modern este o combinație rezultată din mai multe stiluri. Personalizează-ți bucătăria, punându-ți amprenta în decorațiuni. Ține cont de contrastul culorilor și de iluminarea încăperii, deoarece acestea sunt detalii extrem de importante. Mobila de bucătărie este la fel de importantă. Fii atentă la dimensiunile și la așezarea corpurilor, totul așezându-se armonios. Deasemenea, culorile mobilei trebuie să se încadreze perfect în designul ales pentru întreaga bucătărie.

La KuechenTreff.ro găsești atât mobila de bucătătărie cât și modele de bucatarii. Insipră-te, ține cont de recomandările și sfaturile experților și creează-ți propria bucatarie moderna.