Care sunt stilurile din care te poți inspira atunci când îți alegi bucătăria? Iată câteva idei

  • KuechenTreff România
  • Blog
  • Care sunt stilurile din care te poți inspira atunci când îți alegi bucătăria? Iată câteva idei

Pe tine ce stil te definește?

Mobila de bucatarie la comanda

O bucătărie funcționează bine dacă o organizezi eficient și cu bun gust. Nu contează cât de mult spațiu ai la dispoziție, ci cât de bine vei știi să îl pui în valoare. Există numeroase modalități și trucuri de a crea deschidere și senzația de spațiu mult mai mare, plus de asta poți maximiza funcționalitatea. Pentru că stilul este foarte important într-o bucătărie, această etapă este întotdeauna prima în alegerea unei bucătării.

Cum alegi stilul de amenajare în bucătărie?

Stabilirea stillului de amenajare a bucătăriei repreintă primul pas pe care trebuie să îl faci, pentru că în funcție de aceasta, vei putea achiziționa materialele pentru finisaje și mobila de bucătărie.

Dacă ignori acest aspect, va fi dificil mai târziu să schimbi decorul doar cu ajutorul accesoriilor. Plus de asta, o bucătărie decoarată în stilul care te definește cel mai bine și care te reprezintă, va deveni un mediu prietenos, iar gătitul se va transforma într-un hobby. În bucătărie îți petreci foarte mult timp și îți creezi amintiri, din acest motiv ea trebuie să se plieze perfect cu stilul tău și să fie în aromnie cu celelalte încăperi din casa ta.

De obicei, bucătăria se amenajează pe termen lung, iar stilul adoptat este cel clasic. În schimb, dacă te atrag formele simple, contrastele de culori și formele lucioase, atunci o bucatarie moderna este ce care ti se potriveste. Totodată, dacă îți place să te întorci în trecut, să pui accentul pe elemente naturale și tradiționale, o poți valorifica prin amenajarea bucătăriei în stil rustic.

Uneori, se întâmplă să fii surprins de stilul de bucătărie care ți se potrivește și te reprezintă. Un aspect foarte important de care trebuie să fii conștient în orice situație este că armonia și echilibrul trebuie să se regăsească și în bucătăria ta. Iată care sunt cele mai actuale stiluri de bucătării:

Bucătăriile în stil rustic

Încă se păstrează stilul caselor țărănești, calde și primitoare, oferind o mare funcționalitate și control de asemenea. Rafturile deschise, podele clasice și masa mare de bucătărie sunt extrem de utile și comode. Datorită lemnului, pietrei, cărămizilor, a materialelor naturale în general, a aparatelor vintage și a semineelor, acest gen de bucătării sunt în prezent extrem de populare.

Diferite de acestea, dar păstrând detalii din acest stil, sunt bucătăriile tradiționale. Aceste bucătării sunt definite prin detaliile lor, care includ elemente arcuite, ornamente decorative, un amestec de finisaje antice și mobilier suspendat sau candelabre.

Bucatariile moderne

Definiția modernului variază foarte mult. O bucătărie modernă este o bucătărie simplă, cu un design neîncărcat și care se bazează pe funcționalitate. Într-o bucătărie modernă vor fi decorațiuni și culori mai multe față de o bucătărie minimalistă. Într-o bucatarie modernă se va regăsi și funcționalitatea pusă pe primul loc.

Bucătăriile open space sunt, de asemenea, foarte moderne, frumoase și practice atunci când ai un apartament mic, iar dacă ai o casă mare acestea devin sofisticate. La capitolul design, bucătăriile open space trebuie să corespundă liniilor generale de amenajare din living, astfel încât să obții un ambient unitar. Regula e valabilă atât pentru paleta cromatică folosită. Cât și pentru liniile de design ale mobilierului.

În plus, bucătăriile minimaliste sunt cele specifice apartamentelor de bloc, reprezentând armonia și simplitatea la interior. Una dintre cele mai importante reguli pe care trebuie să le ai în vedere atunci când amenajezi o bucătărie minimalistă este următoarea: cu cât mai puține piese de mobilier și deocarțiuni, cu atât impactul este mai mare.

Pentru toate tipurile de bucătării, pe lângă design, mobila este extrem de importantă. Mobila de bucatarie trebuie să se potrivească cu designul, să fie funcțioanlă, modernă și calitativă. Stilul este mai ușor de recunoscut cu ochii decât din cuvinte, așa că te invităm să vizualizezi secțiunea noastră dedicată inspirației în bucătărie.