Top 3 cele mai căutate modele de bucătării

Top 3 cele mai căutate modele de bucătării

Mobila de bucatarie la comanda

Diminețile perfecte încep într-o bucătărie perfectă. Se spune că așa cum îți începi ziua, tot așa o vei continua. Ai grijă să ai doar zile frumoase pe care să le începi în bucătăria visurilor tale. Bucătăria este locul unde îți creezi cele mai frumoase amintiri. Micul dejun pregătit de persoana iubită, prima masă a copilului, seriele cu pritenii la un pahar de vin, mesele de sărbătoare la care vine toată familia sunt momente pline de fericire din viața ta, și toate se petrec în bucătărie.

Amenajarea unei bucătării mdoerne, cu stil sofisticat care să-ți definească peronalitatea nu este tocmai ușor de amenajat. Alegerea conceptului, relizarea mobilierului și găsirea celori mai potrivite accesorii sunt lucruri care necesită timp. Așadar, ne-am gândit să îți venim în ajutor și să îți prezentăm top trei modele de bucătării, potrivite pentru orice casă și orice stil.

O bucătărie ideală trebuie să fie confortabilă, ergonomică, modernă și funcțională. De asemenea, bucătăria trebuie să fie amenajată în ton cu restul încăperilor pentru a nu creea un contrast foarte mare. Iată care sunt cele mai căutate și apreciate modele de bucătării:

Bucătăria în stil minimalist

Bucătăria în stil minimalist are la bază principliul ”less is more”, care face ca spațiul să fie simplu, elegant și ușor de întreținut.

Încăperile amenajate în stil minimalist presupun amplasarea mobilierului în așa fel încât aceasta să pară cât mai mare și aerisit. Este folosit adesea pentru bucătăriile open space. Interiorul unei bucătării în stil minimalist trebuie să fie foarte funcțional, durabil și cu bun gust. Astfel, se creează impresia unei simplități luxoase. Fiecare obiect de mobilier este alcătuit din linii simple, materiale scumpe și design elegant. De asemenea, suprafețele trebuie să fie impecabile, fie că este vorba de finisajul pereților, fie de fațadele dulapurilor de bucătărie sau de suprafața blatului de lucru.

Aceste modele de bucatarii au o paletă restrânsă de culori, iar lemnul sau piatra joacă rolul cel mai important. De asemenea, nuanțele de alb și gri sunt ideale pentru a oferi senzația de lumină naturală.

Stilul vintage - stilul care nu se va demoda niciodată

Dacă vorbim de modele de bucatarii în stil vintage, clar definim perioada de aur a anilor ’40, ’50, ’60. Acesta este un stil puternic ancorat în trecut, ce surprinde prin abordare şi originalitate, și mereu de actualitate. Acest stil este ideal pentru modele de bucătării open space, fiind mereu o reinterpretare a noului.

Aceste modele de bucatarii  folosesc în compoziție foarte mult lemn, iar culoarea trebuie să fie una de inspirație vintage. De asemenea, și electrocasnicele incorporabile cu un design retro joacă un rol esențial în completarea design-ului vintage.

Paleta cromatică la care poți apela se bazează pe culori pastelate și pe tonuri de alb sau gri. În general, bucătăria cu mobilier alb este o combinație simplă cu un efect vizual de impact!

Nu uita că albul va face ca orice spațiu să pară mai mare și va oferi iluzia de încăpere luminoasă și primitoare.

În cazul acestor modele de bucatarii se potrivesc de minune accesoriile cu inflexiuni aurii, argintii sau din cupru. Așa că nu ezita să alegi astfel de mânere pentru bucătărie.

De asemenea, electrocasnicele aurii sau argintii se potrivesc fără prea multă bătaie de cap într-o bucătărie albă

Bucătăriile rustice – o abordare orientată spre trecut

Bucătăriile din casele țărănești păstrează senzația de cald și primitoare, fiind în același timp extrem de ancorate în prezent, oferind un grad ridicat de funcționalitate și confort. Rafturile deschise, chiuvetele lungi, podelele clasice și amsa amre de bucătărie constituie un  aspect de poveste. Bucătăriile rustice rivalizează și astăzi cu bucătăriile clasice. Datorită lemnului, pietrei, cărămizilor, a materialelor naturale în genere, a aparatelor vintage și a șemineelor acest gen de bucătării sunt în prezent extrem de populare.

Stilul rustic presupune să scoți în evidență două zone importante din bucătărie: chiuveta și locul de gătit. Poți folosi finisaje frumoase și detalii care vor atrage atenția. O chiuvetă pusă în fața unei ferestre cu perdele rusitice va deveni cu siguranță un punct de atracție.

Cu siguranță aceste idei și sfaturile te pot ajuta să găsești mobilierul potrivit astfel încât să îți redecorezi bucătăria așa cum ai visat. Pentru că vei petrece mult timp în bucătărie, te sfătuim să faci din aceasta un loc frumos, bine organizat și practic. Alege să ai un mobilier de bucătărie care arată așa cum îți dorești, este perfect funcțional, adaptat nevoilor tale și de calitate superioară.

Pentru și mai multe idei te invităm să vizionezi galeria noastră.